KEV

En enklere hverdag med smarthus

En ting er sikkert, og det er at smarte hjem har kommet for å bli. Men hva innebærer det egentlig å ha et smarthus? Vi forteller deg det du trenger å vite og hvordan du skaffer deg det.

Hva er egentlig et smarthus?

Kort forklart består et smarthus av elektronikk og el-materiell som jobber sammen for å gjennomføre ulike oppgaver i boligen din – helt automatisk. 

Med et smart hjem kan du bruke strømmen smartere og redusere strømforbruket. Dette gjøres blant annet ved å styre varmtvannsbereder, elbilladeren, varme, lys og til og med lyd og bilde fra mobilen – også når du ikke er hjemme. Et smarthus tilpasses livet og hverdagen du ønsker!

Tips! Du kan også installere en Smarthytte! Da kan du blant annet skru på varmen i appen før du reiser og komme frem til varm hytte på kvelden. Les mer om smarthytte her.  

ELKO Smart - Styr belysningen i din bolig via stemmestyring eller med bryteren. Enklere blir det ikke!

Eksempler på smarthusløsninger:

  • Styre hele boligen fra sofakroken
  • Ha full kontroll på all belysning med ett trykk
  • Senke varmen når du sover
  • Spare penger på strøm med feriemodus
  • Sette opp automatiske døgnsykluser
  • Skru av kaffetrakteren når du ønsker
  • Få beskjed om det er innbrudd når du er på ferie
  • Stemmestyring ved å bruke Siri, Alexa eller Google Home

Fordeler med smarthus

Smarthus tar i bruk nyere teknologi for å redusere energiforbruk, gi bedre inneklima og øke sikkerheten i hjemmet på en enkel måte. Det kan installeres både med kabel, eller trådløst med wifi, etter hvilke muligheter du har i din bolig. 

Med smarte løsninger kan du blant annet sette opp varme- og lysstyring, talestyring, alarm, smart billading og solceller. Du kan virkelig skreddersy løsninger som passer din hverdag - med nærmest uendelige muligheter!

Alle hjem kan bli smarte hjem!

Alle boligtyper kan få installert smarte løsninger, som både forenkler hverdagen og gjør livet mer komfortabelt. Dette trenger heldigvis ikke å være en omfattende prosess. Elektrikeren kan installere løsningene du ønsker trådløst med for eksempel wifi, eller med kabel om det er lettere for din boligtype. 

Du kan velge akkurat de funksjonene som passer din hverdag, og tilføre nye løsninger i eget tempo, ettersom behovet melder seg. Prisen vil variere etter ditt behov og hvilke funksjoner du velger i ditt smarte hjem. 

interiør bildet av moderne kjøkken og spiseområde

Hvilke systemer kan du velge mellom?

Vi har i dag flere forskjellige løsninger du kan velge mellom. Hva som passer best for deg avhenger av flere faktorer, blant annet boligstørrelse, boligtype, og tempoet du ønsker å bygge smarthus.

Vi fører blant annet Elko Smart Home, et system som er enkelt å bygge ut i ønsket tempo, der du kan tilføre nye løsninger etterhvert som behovet dukker opp.

For gode og komplette smarthusløsninger tilbyr vi i Elkonor anerkjente leverandører som Micro Matic, CTM Lyng og Eaton. Uansett hva du velger å gå for, kan vi stille med gode elektrikere som kan hjelpe deg med rådgivning, montering og programmering.

Hva koster et smarthus?

Smarte hjem er ikke bare en forbigående trend, det er fremtiden. Det kan oppleves av mange som både kostbart og eksklusivt, noe som kan virke litt skummelt å begi seg ut på. 

Det er derimot ikke så kostbart som du kanskje tror – du kan nemlig spare både tid og penger ved å ha smarthus. Ved å bruke strømnettet smartere gir det både miljøgevinster og lavere utgifter. Det beste av alt er at smarthus kan installeres i alle typer bolig!

Installasjonen i seg selv trenger ikke å være så omfattende. Elektrikeren bruker de samme kontaktene og bryterne som du kjenner fra før, men med en mulighet for fjernstyring. 

Du kan også kun velge de funksjonene som passer din hverdag, eller gjøre endringer i eget tempo etter hvert som behovet melder seg. Prisen varierer etter behov og løsninger.

smarttelefon med smarthus app som holdes over et fang

Hvordan ta i bruk smarthus?

Start med det grunnleggende – kartlegg områdene i hjemmet ditt der behovet er størst. Behovet kan variere for alle, men generelt kan det å investere i smartpaneler for varme, belysning og sikkerhet være et godt sted å starte – og et godt stykke på veien til et velfungerende smarthus! 

Pengene dine rekker lenger om fundamentet er solid. Start med det viktigste for deg, istedenfor å gape over alt samtidig. Kanskje du ønsker å oppgradere rom for rom? Eller er det viktigst å koble opp boligens belysning først? 

Uansett hvilke løsninger du går for i din bolig, trenger du en elektriker som kan utføre jobben for deg. Vi anbefaler at du starter med å ta kontakt med en Elkonor elektriker og får anbefalt løsninger som passer best for din bolig og ditt behov.

Smarte og trygge løsninger til riktig pris

Ta kontakt med en av våre dyktige elektrikere, så hjelper vi deg å finne riktige smarthusløsninger for din bolig!