KEV

Lysstyring med stemninger og automasjoner 

Vurderer du å gjøre boligen din smartere, men er usikker på hvor du skal begynne? Smart lysstyring er et godt sted å starte når du skal installere smarte løsninger i hjemmet ditt, og det kan tilpasses akkurat ditt behov!  

ELKO Smart - Automatisk lys ved bevegelse. Helt automagisk!

Hva er egentlig smart lysstyring?

Smart lysstyring er mye mer enn å bytte til energieffektive LED pærer, det handler rett og slett om å skaffe seg full kontroll og god oversikt over husstandens belysning. Et godt smarthjem gjør det enkelt å styre og automatisere belysning i boligen din, uansett hvor du befinner deg. Ved å sette opp såkalte stemninger og automasjoner kan du enkelt tilpasse løsninger som passer din hverdag.

Finn ditt behov

Gjennom smart lysstyring har du muligheten til å styre mange lyskilder samtidig. Ved å sette opp «scenarier» via serveren kan man justere installasjonene basert på ditt eller husstandens individuelle bruksmønster. Du kan betjene alt via mobil og nettbrett, men det kan også enkelt styres fra brytere på veggen. Slik har du alltid kontroll på hjemmet ditt, selv om du er borte!

Gyllen vask med skuffeseksjon på bad

Skru på lyset på badet rett før du står opp, med ELKO-Smart appen!

Hei Siri – Aktiver middagsstemning!

Å ha kontroll over belysningen i din bolig er både smart for miljøet og lommeboka di! Vi kan ofte glemme å skru av lyset når vi går ut av rom, eller når vi går ut døra. Med automatikk kan du redusere energiforbruket til belysning med inntil 70%.

Hva er egentlig forskjellen på automasjoner og stemninger? 

Stemninger kan man bruke til å sette opp lys og temperatur i ulike situasjoner. Du kan for eksempel sette opp romantisk, dempet belysning til middag – og kalle dette «middagsstemning». Du kan enkelt sette opp «natta stemning» i appen, og skru av alt lys i boligen, utenom lyset ved senga når du skal legge deg – med ett tastetrykk.

Automasjoner benyttes for at systemet skal utføre bestemte handlinger ut ifra hendelser som skjer. Automasjonen aktiveres av en forutsetning som du selv har satt opp. Man kan eksempelvis sette opp at lyset skrus på i gangen dersom bevegelsessensoren oppdager bevegelse i løpet av natten. Da ser du bedre på vei til badet, og unngår å snuble i teppet utenfor soverommet. 

Ved å koble stemninger opp til stemmestyring, så kan alt gjøres via for eksempel Siri, Alexa eller Google! 

illustrasjon av smarthus app med talegjenkjenning

Bilde: Elko

Ulike løsninger for ditt behov

Det finnes en rekke forskjellige løsninger som kan tilpasses behovet ditt, som gjør hverdagen tryggere, lettere og mer stemningsfull. Vi som bor i Norge er vant til ulike årstider, men vi blir aldri helt vant til periodene med lite lys. Rom som virker varme og lyse om sommeren kan virke kalde og mørke om vinteren. Lyssetting har mye å si her, for både trivsel, humør og søvnkvaliteten vår. 

Smart belysning kan være en lur investering for å gjøre hverdagen din enda bedre. I tillegg til automasjoner, finnes det lamper og pærer som gir deg mulighet til å styre farge og lystemperatur! Da trenger du aldri mer å bekymre deg for trist belysning innendørs. 

Vi tilbyr mange ulike løsninger for lysstyring, som dimmere, smarthusbrytere, sensorer eller komplett styringssystem via paneler. Ta kontakt med våre dyktige elektrikere, så hjelper vi deg å finne den løsningen som passer deg!

Les også: Hvordan velge riktig belysning for stuen 

Smarte og trygge løsninger til riktig pris

Ta kontakt med en av våre dyktige elektrikere, så hjelper vi deg å finne riktige smarthusløsninger for din bolig!