KEV

Spar energi med varmestyring

Et smarthus gir deg mange muligheter – du kan for eksempel styre belysningen, varmen og sikkerhetssystem fra mobilen. Med smart varmestyring er det i tillegg mye penger å spare på strømregningen!

Smart varmestyring fra mobilen

Smart varmestyring via mobilen. Foto: Micro Matic

Reduser energiforbruket

Moderne varmestyring gjør det mulig å regulere varmen etter ditt behov, slik at strømkostnadene og energiforbruket ditt reduseres. Her kan det være mye penger å spare, og det er bra for miljøet! Når du skal velge riktig varmestyring må du tenke på ditt behov. Se hvilke muligheter som finnes, da er det enklere å velge riktig løsning. 

Velg løsningen som passer for deg

Varmekildene kan styres fra enkelttermostater, eller de kan kobles sammen i et system. Om man velger system kan varmen styres individuelt eller i grupper via en app på telefonen din. Frittstående termostater kan variere, fra de aller enkleste som opprettholder en jevn temperatur, til termostater med mer avanserte energieffektive funksjoner. 

Om du har mange varmekilder kan en systemløsning være mest gunstig for deg, du får lettere kontroll på totalforbruket ditt og kan enklere gjøre endringer i varmesyklusene. 

Mulige funksjoner i smarte termostater:

  • Døgnsyklus: Dag-og nattsenking av temperaturen mens man er ute, på jobb eller sover.
  • Feriemodus: Frostsikring beholder ideell temperatur for å unngå frostskader i bolig eller fritidsbolig, så kan du senke skuldrene når du ikke er hjemme på noen dager
  • Åpent vindu sensor: Den sørger for at termostaten ikke overkompenserer når et vindu står åpent
  • Lærefunksjon: Termostaten lærer seg når den skal starte oppvarming, for å oppnå riktig temperatur til gitt tidspunkt.

Skjult løsning eller veggmontert?

De aller fleste velger å veggmontere termostater og regulatorer. Det er lett tilgjengelig om du skal justere temperatur, og det er ofte i samme rom som varmekilden. 

Alternativet er å montere termostater og regulatorer i sikringsskapet. Denne installasjonen blir delvis eller helt skjult. Dette er blant annet praktisk om man har barn som liker å utforske knapper, eller om man ikke ønsker å ha noe synlig av estetiske grunner. 

Energieffektive funksjoner

Ved å ta i bruk smarte løsninger til oppvarming, kan du redusere energibehovet med ca.25%. Med smarthus kan du programmere varmesonene i hele boligen. Ved å benytte seg av døgnsyklus med nattsenking kan du automatisere temperaturen gjennom døgnet, dette kan enkelt styres rom for rom, fra mobilen din. Da slipper du å kaste bort penger på oppvarming av de rommene du ikke oppholder deg i. 

Smart varmestyring, termostat

Smart varmestyring. Foto: Micro Matic

Smarte og trygge løsninger til riktig pris

Ta kontakt med en av våre dyktige elektrikere, så hjelper vi deg å finne riktige løsninger for varmestyringen i din bolig!